ИСТОРИЈА ПАРОХИЈЕ

Парохија Свете Тројице, Ротердам, постоји од 70-их година прошлог века. Изграђена је на тешкоћама и бригама, које смо успешно или некад неуспешно превазишли, али смо их све оставили у далекој прошлости…

После читавих 25 година изнајмљивања туђег простора, склапања и расклапања иконостаса на почетку и крају сваке Литургије, успели смо, уз Божију помоћ и велики труд црквеног одбора и старешине парохије протојереја ставрофора Војислава- Воја Билбије, да купимо сопствену цркву, којом се поносимо.

2010. године смо, са поносом и радошћу, прославили 10 година од како је наш драги старешина парохије и духовни отац Војислав – Војо Билбија, устоличен за нашег парохијског свештеника.

Оно што нам је највећа радост и без чега ништа не би могло бити остварено,јесу дивни људи и жене, који сачињавају нашу парохију, наша дивна омладина и још дивнија дечица….Са радошћу се недељом окупљамо на Литургији и средом на Акатисту, а по некад једва дочекамо петак да бисмо се опет видели и дружили.

Можемо рећи да смо срећни што имамо нашу малу црквену заједницу у којој бринемо једни за друге, колико је у нашој моћи и немоћи.

Сваки нови члан је добродошао и радо их дочекујемо.

Зато имајте слободу да нам се придружите. Радоваћемо вам се!!