ХРАМОВНА СЛАВА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА У РОТЕРДАМУ

Прослава Црквене славе у ротердамском храму већ дужи низ година представља симбол богослужбеног, духовног и културног присуства српског народа у Ротердаму и окружењу. У недељу 12. јуна 2022. године, на дан Силаска Светог Духа на апостоле- Духове, служена је Света Литургија којом је началствовао архијерејски намесник за земље Бенелукса протојереј Милан Живановић, а њему су саслуживали свештенослужитељи протојереј Горан Ковачевић, јереј Јован Билбија и јереј Крсто Станишић, уз појање парохијског хора и у молитвеном присуству ротердамских пароха протојереја-стварофора Војислава Билбије и протојереја Бориса Топића

.

Храм је био испуњен великим бројем верника из Ротердама и околине, од којих су многи приступили Светој Чаши. На крају Свете Литургије у својој беседи отац Милан је најпре похвалио Управу парохије као и верни народ на свесрдном залагању за своју Цркву, те истакао важност јединства у Цркви и поучио верни народ о великој тајни празника Педесетнице.

После Свете Литургије литургиско славље је настављено трпезом љубави и пригодним програмом, који су припремили чланови КУД-а ''Тамо Далеко'' из Ротердама и многи други учесници.

протојереј Борис Топић

парох ротердамски

Донације