Драга браћо и сестре, помаже Бог!
Обавештавам вас да ће Светосавска Школа у Ротердаму наставити са радом и предавањима, почев од октобра месеца.
Прво предавање у овогодишњем циклусу предвиђено је за суботу 19. октобра у 19 часова, у црквеним просторијама у Ротердаму.
……………………….
Тема носи назив: Православље и магија.
……………………….
Предавач је Јања Тодоровић, књижевник, професор и православни мисионар из Београда.
Све већи број људи у Холандији и на Западу уопште напушта своја традиционална религијска огњишта, Протестантизам и Римокатолицизам и приметно је да смисао живота и одговоре на најважнија егзистенцијална питања почиње да тражи у религијама и веровањима (Далеког) Истока, као и да се све више интерсује и опредељује за Окултизам (магијске радње и феномене), Спиритизам (призивање духова), Астрологију (Гледање у звезде, Хороскопи) и Њу Ејџ (New Age – Нова религија за Ново доба).
Овај тренд се нажалост дотакао и српског народа у Расејању и Матици, који није ни успео да упозна Православље (после вишедеценијског пребивања у мраку комунизма и атеизма) и да потражи одговоре на животна питања у њему.
Гост-предавач, која је некада давно и сама била “успешан” астролог, али је милошћу Божијом увидела заблуду и погубност свега тога и обратила се у Православље,  ће говорити о разлозима горепоменутог феномена, као и о привлачности које се крију у Окултизму, Спиритизму, Њу Ејџ-у, Астрологији, односно о једној те истој невидљивој сили која се крије из њих и њеним замкама. Такође ће бити речи о веровању у “судбину”, “црној” и “белој” магији, врачању и гатању, празноверју и сујеверју, и што је најважније о Православном одговору на све то и излазу из свега поменутог.
Јања Тодоровић је без сумње један од највећих, ако не и највећи, ауторитет и стручњак у српском народу за ова питања.православље и магија
Не пропустите ову јединствену прилику  – дођите на предавање.
Поведите и ваше пријатеље и познанике.
Срдачан поздрав,
Свештеник Горан
Донације