Прослава Бадње вечери у ротердамском Храму ,већ дужи низ година представља символ богослужбеног, духовног и културног присуства српског народа у Ротердаму и окружењу. Учествовање у вечерњој служби и паљење бадњака постала је пракса за вернике наше парохије, али и за многе грађане Ротердама заинтересоване да упознају православну богослужбену праксу и обичаје за Божић.

Вечерње богослужење су служили надлежни пароси ротердамске парохије, протојереј-ставрофор Војислав Билбија и јереј Борис Топић уз саслуживање ђакона Небојше Мастиловића. За певницом је свечано певао парохијски хор.

После вечерњег богослужења , уз благослов и гранчицу бадњака, верници и свештенство су испред Храма запалили бадњак. Уз пламен наложеног бадњака и послужење куваном ракијом, верници су једни другима честитали Бадње вече и пожелели мир, добро здравље и успех у новој години.

На Божићно јутро, служена је божићна Литургија, на којој се причестио велики број парохијана. После Свете Литургије, прочитана је божићна посланица Патријарха српског Г. Иринеја, а затим је парохијско свештенство пренело празнични благослов и радосне божићне поздраве Његовог Преосвештенства Г.Луке.

јереј Борис Топић

Донације