Драги пријатељи и парохијани,

желимо да вас обавестимо о нашој радости и инспирисаности због свих вас, који данима неуморно радите на овој највећој хуманитарној акцији парохије Ротердам икада до сада.

Са друге стране, ако раније нисте имали контакте са нама, па се можда по први пут сусрећете са хуманитарном делатношћу наше парохије, желимо да вас информишемо да је наш прота Војислав Билбија, неуморни хуманитарац читаву 21 годину. Од како је постао јереј и старешина наше парохије 1999. и наша парохија се активно укључила у хуманитарну делатност проте Воје и дигла је на виши ниво, јер је од тада наша хуманитарна делатност постала здружена, обимнија и много редовнија.

И пре ових поплава ми смо имали хуманитарне акције, које смо испоручивали потребитима у просеку свака 2 месеца – једино би током летњег периода било заустављено ради годишњих одмора.

Дакле, ми имамо дугогодишње искуство и многобројне паметно извршене испоруке хуманитарне помоћи.

Овим поводом имамо да вам доставимо пар информација;

1. Ако неко има неко питање и жели прецизне информације, нека се јави г-ђи Александри или г-дину Пеђи (064/826-3978 г-ђа Александра и 06-20902573 г-дин Пеђа). Уједно, редовно пратите нашу ФејсБук страницу Парохија свете Тројице Ротердам. Ко нас још није лајковао, може то учинити   О В Д Е.

2. Ове седмице се товари камион, али још не знамо тачно време. У сваком случају ће бити веома ускоро. О томе ћемо се вечерас договорити и све вас обавестити преко сајта и ФејсБука. Пратите информације.

3. Није тачно да црква више не прима помоћ. За сада бисмо замолили донаторе да за извесно време не скупљају одећу и да помоћ сачувају код куће само за неколико дана, док нам не оде овај први камион. Тада ћемо испразнити цркву, коју смо претворили у складиште и не жалимо се због тога, само смо тренутно препуни и не можемо обављати своје текуће богослужбене обавезе. Чим нам оде овај први шлепер црква ће опет бити спремна да прихвати нову помоћ од вас.

4. Пуно људи је већ звало нашу координаторку Александру питајући је да ли је помоћ завршена. Наш хуманитарни рад непрекидно траје већ годинама. Отац Војо се бави хуманитарном делатношћу већ 21 годину, тако да ћемо наставити наше хуманитарне акције и када се више ништа не буде чуло о поплавама. Разлог је што у нашој земљи, на жалост, има много сиротиње и гладне деце, тако да смо им помагали пре ове невоље са поплавама, а и после.

 

 

Донације